Tak przyjemnie można rozpocząć każdy wiosenny poranek, zwłaszcza, jeśli weekend za pasem. Staram się wieczorem ustalić co dobrego przygotuję rano. Tym razem zaplanowałam przepis z owsianką w roli głównej. Nie była to jednak taka zwykła owsianka. Powstał z niej delikatny i bardzo syty budyń, do którego dodałam kokos o orzechy włoskie. Niebo w gębie, jestem przekonana, że z owocami, jest jeszcze lepsza! Spróbuj i Ty! Jest wiosna, czas na fit śniadanka!
Budyń owsiany / 1 porcja
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżeczka orzechów włoskich
- 1 łyżeczka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
- Do garnka wlewamy mleko i wodę.
- Wsypujemy płatki owsiane i cukier.
- Całość gotujemy na małym ogniu, aż płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje.
- Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji budyniu.
- Przelewamy do miseczki.
- Posypujemy orzechami włoskimi i kokosem.
- Smakuje doskonale na ciepło i na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz