2017/03/01

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

Klasyk, czyli surówka z kiszonej kapusty, najczęściej podawana jest u mnie jako dodatek do pierogów z mięsem. Soczysta, pełna witamin, przepyszna i taka prosta! Lubię ją zajadać także solo, na śniadanie, dodaje mi energii na cały dzień. Nadchodzi wiosna, coraz częściej na blogu będą pojawiać się surowe warzywa i nowalijki, na które czekam z utęsknieniem!



Surówka z kiszonej kapusty z marchewką

Składniki:
  • 1 marchew
  • 300 g kapusty kiszonej
  • 1/3 cebuli
  • olej 
  • cukier do smaku

Przygotowanie:
  • Kapustę przekładamy do miski.
  • Warzywa obieramy ze skóry.
  • Marchew ścieramy na tarce na dużych oczkach i dodajemy do kapusty.
  • Cebulę siekamy i dodajemy do pozostałych składników.
  • Jeśli kapusta jest kwaśna, dodajemy cukier do smaku.
  • Skrapiamy olejem.
  • Mieszamy.
  • Odstawiamy, aby smaki "przegryzły się".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz