Dzisiaj wyjątkowe święto, Światowy Dzień Blogera, ale także ostatni dzień wakacji. Z tej okazji przygotowałam przepyszny, bezalkoholowy koktajl na bazie mleczka kokosowego, z ananasem, popularnie zwany piña colada. Wierzch posypałam nasionami chia i wiórkami kokosowymi, idealne zakończenie wakacji, doskonała propozycja na świętowanie Dnia Blogera, taki dzień zdarza się tylko raz w roku! Cudownie! ŚwiętuJEMY!
W głośnikach Ace of Base i "Cruel summer", korzystajmy z ostatnich chwil, zanim na dobre rozpocznie się rok szkolny, a wakacje będą już tylko wspomnieniem.
Koleżankom i kolegom blogerom, nie tylko kulinarnym, a także sobie, życzę wielu inspiracji i radości!
Bezalkoholowy koktajl piña colada
Składniki:
- 400 ml mleczka kokosowego
- 300 g ananasa z puszki, w plasterkach, bez soku
- wiórki kokosowe do posypania
- chia do posypania
- cukier do smaku
* można użyć świeżego ananasa
Przygotowanie:
- Do blendera kielichowego przelewamy mleczko kokosowe.
- Dodajemy plastry ananasa i miksujemy na jednolity płyn.
- Dodajemy do smaku cukier i miksujemy ponownie.
- Przelewamy do szklaneczek/słoiczków.
- Podajemy z kwałkami ananasa, posypane wiórkami kokosowymi i nasionami chia.
- Tak przygotowany deser można zamrozić, otrzymamy przepyszny mrożony jogurt ananasowy z mleczkiem kokosowym!
Zobacz także więcej przepisów na koktajle, kliknij w zdjęcie poniżej :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz