2016/09/01

Sorbet piña colada

Wczorajszy bezalkoholowy koktajl piña colada tak mi posmakował, że zrobiłam dodatkową porcję w postaci sorbetu. Bardzo orzeźwiający, tropikalny, idealny na dzisiejszy dzień, ciepły, chociaż już wrześniowy. 




Sorbet piña colada


Składniki:
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 300 g ananasa z puszki, w plasterkach, bez soku
  • wiórki kokosowe do posypania
  • chia do posypania
  • cukier do smaku
* można użyć świeżego ananasa

Przygotowanie:
  • Do blendera kielichowego przelewamy mleczko kokosowe.
  • Dodajemy plastry ananasa i miksujemy na jednolity płyn.
  • Dodajemy do smaku cukier i miksujemy ponownie.
  • Tak przygotowaną masę przelewamy do pojemnika i zamrażamy.
  • Mrozimy kilka godzin.
  • Co godzinę masę dokładnie mieszamy, można także zmiksować.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz