2016/08/14

Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem

Lubię takie spontaniczne pomysły na kolacje. Z kilku składników można przygotować przepyszny słoiczek, wypełniony po brzegi. Tym razem królowały jagody, nasiona chia, masło orzechowe i kokos. Szybka, ale zdrowa kolacja lub śniadanie, do przygotowania nawet na ostatnią chwilę, przed wyjściem do pracy. 



Jogurt z jagodami, masłem orzechowym i kokosem

Składniki:
  • 125 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki jagód
  • 1 łyżka masła z orzeszków ziemnych
  • 1 łyżeczka nasion chia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • miód do smaku

Przygotowanie:
  • Jogurt mieszamy z 2 łyżkami jagód, nasionami chia i miodem.
  • Przelewamy do słoiczka.
  • Na wierzchu układamy 2 łyżki wiórków kokosowych, masło orzechowe i pozostałe jagody.
  • Oprószamy kokosem.


2 komentarze: