2016/08/21

Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia

Wczorajszy dzień rozpoczął się od dostawy jeżyn, pachnących, nagrzanych słońcem, słodkich i soczystych. Na deser przygotowałam bardzo orzeźwiający mus, z dodatkiem nasion chia i kokosu, które ostatnio lubię dodawać do każdego desru. Słodki, owocowy i chłodzący, idealny na lato! I ten piękny kolor! Taki mus można zamrozić i powstanie sorbet, który także zrobiłam wczoraj! Zapraszam i zachęcam do przygotowania sorbetu z jeżyn.



Mus z mrożonych jeżyn z kokosem i chia


Składniki:

  • 400 g mrożonych jeżyn
  • woda
  • cukier do smaku
  • wiórki kokosowe do posypania
  • nasiona chia do posypania

Przygotowanie:
  • Do blendera przekładamy jeżyny.
  • Dodajemy cukier.
  • Miksujemy i dodajemy tyle wody, aby uzyskać gładki mus.
  • Podajemy posypane nasionami chia i wiórkami kokosowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz