Nasiona chia, zwane także szałwią hiszpańską dostępne są w sklepach ze zdrową żywnością. Chia to produkt superfood. Jak się okazuje, chia należą do tej samej rodziny co melisa czy mięta. Nasiona poprzez wchłanianie i zatrzymywanie wody w organiźmie, powodują, podobnie jak spożywanie siemienia lnianego, uczucie sytości.
Od niedawna znalazły i w mojej kuchni swoje miejsce. Wykorzystuję chia do dań słodkich i wytrawnych. Połączenie owsianki tropikalnej z ziarenkami chia to u mnie podstawa. Posmakowały mi także w wersji, jako dodatek do słodko - słonych sałatek, wyglądają podobnie jak ziarenka maku, a ja nie wyobrażam sobie dzisiaj gotowania bez chia.
- Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili
- Mus dyniowo - jabłkowy z płatkami owsianymi i ziarnami chia
- Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu
- Sałatka ze szpinaku, z cieciorką, granatem, ricottą i chia
- Zgrzewane kanapki z ricottą, rukolą i szynką
- Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty
- Pasta z ciecierzycy z czosnkiem, oregano i chia
great post dear body massage spa near me price
OdpowiedzUsuńbody to body massage in new delhi railway station
body to body spa near me
best massage spa in delhi
Happy ending b2b spa near me Delhi