2015/10/06

Cappuccino brokułowe z czosnkiem

Przygotowałam dzisiaj przepyszne cappuccino brokułowe, miałam ugotowany rosół, były mrożone brokuły, czosnek, powstało więc cappuccino brokułowe, zrobiłam takie po raz pierwszy. W tym sezonie z innych warzyw można także zrobić cappuccino, upieczcie dynię, a miąższ zmiksujcie z rosołem, doprawcie do smaku rozgrzewającymi przyprawami takimi jak imbir, cynamon, kardamon i gotowe. Taki gorący kubek jeśli chcecie możecie dodatkowo wypełnić ulubionym makaronem. Świetnie będzie smakowało cappuccino pieczarkowe, z natką pietruszki, tymiankiem, mocno czosnkowe.

Więcej przepisów na brokułowe dania:


Cappuccino brokułowe z czosnkiem

Składniki:
  • 3 duże różyczki brokuła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1,5 - 2 szklanki bulionu
  • 1 szczypta suszonego oregano
  • przyprawa ostra specialite w młynku
Przygotowanie:
  • Do rondelka wlewamy bulion i wrzucamy różyczki brokuła, dodajemy kawałki obranego czosnku, gotujemy, aż brokuły będą al dente.
  • Rosół z brokułami i czosnkiem odstawiamy do ostudzenia, miksujemy blenderem, wsypując do bulionu suszone oregano i ostrą przyprawę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz