Przygotowałam dzisiaj przepyszne cappuccino brokułowe, miałam ugotowany rosół, były mrożone brokuły, czosnek, powstało więc cappuccino brokułowe, zrobiłam takie po raz pierwszy. W tym sezonie z innych warzyw można także zrobić cappuccino, upieczcie dynię, a miąższ zmiksujcie z rosołem, doprawcie do smaku rozgrzewającymi przyprawami takimi jak imbir, cynamon, kardamon i gotowe. Taki gorący kubek jeśli chcecie możecie dodatkowo wypełnić ulubionym makaronem. Świetnie będzie smakowało cappuccino pieczarkowe, z natką pietruszki, tymiankiem, mocno czosnkowe.
Więcej przepisów na brokułowe dania:
- Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy
- Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem
- Bukiet sałat z brokułami i jajkiem
- Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami
- Kasza bulgur z brokułami i czosnkiem
Cappuccino brokułowe z czosnkiem
Składniki:
- 3 duże różyczki brokuła
- 2 ząbki czosnku
- 1,5 - 2 szklanki bulionu
- 1 szczypta suszonego oregano
- przyprawa ostra specialite w młynku
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz