Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami

Pieczone warzywa zainspirowały mnie do przygotowania przepysznej przekąski, chrupiącej i świeżej w smaku. Podałam je na wysmarowanej ricottą, chrupiącej grzance, efekt był doskonały! Całość skropiłam dobrej jakości oliwą z oliwek i posypałam koperkiem. Zachęcam do przygotowania tak prostego i bardzo smacznego przepisu, zwłaszcza, że łączy on w sobie wszystko co najlepsze! Idealny przepis dla miłośników włoskich smaków!



Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami / 4 sztuki

Składniki:

Przygotowanie:
  • Chleb opiekamy w opiekaczu.
  • Każdą z kromek smarujemy cienką warstwą ricotty.
  • Na wierzchu układamy warzywa pieczone z tymiankiem.
  • Skrapiamy oliwą z oliwek.
  • Na każdej z grzanek układamy gałązki koperku.
  • Najlepiej smakują na ciepło.



2 komentarze :