Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wtorek, 28 marca 2017

Carpaccio z cukinii z orzechami włoskimi

Carpaccio z cukinii to moja propozycja na rozpoczęcie wiosennego sezonu na otwartej przestrzeni. Idealna na śniadanie na tarasie, na ławce w parku, wszędzie tam gdzie słońce grzeje i dodaje nam energii. Czy wiesz, że codziennie wystarczy tylko 15 minut na słońcu, aby dostarczyć naszemu organizmowi tak cennej dla zdrowia witaminy słońca?




Carpaccio z cukinii z orzechami włoskimi

Składniki:
  • 1/2 cukinii
  • 2 garście orzechów włoskich
  • 2 łyżeczki posiekanej natki z pietruszki
  • oliwa z oliwek dobrej jakości lub olej arganowy
  • sól do smaku

Przygotowanie:
  • Cukinię kroimy na cienkie plastry.
  • Rozkładamy dookoła talerza.
  • Orzechy siekamy i posypujemy cukinię.
  • Całość skrapiamy oliwą z oliwek lub olejem arganowym.
  • Doprawiamy do smaku.
  • Posypujemy posiekaną natką z pietruszki.
  • Carpaccio najlepsze jest z młodej, małej i chrupiącej cukinii, ale do lata jeszcze troszkę czasu pozostało.
  • Odstawiamy, aż smaki się przegryzą.
  • Podajemy z chrupiącym pieczywem.


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz