Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

piątek, 31 marca 2017

Budyń owsiany

Tak przyjemnie można rozpocząć każdy wiosenny poranek, zwłaszcza, jeśli weekend za pasem. Staram się wieczorem ustalić co dobrego przygotuję rano. Tym razem zaplanowałam przepis z owsianką w roli głównej. Nie była to jednak taka zwykła owsianka. Powstał z niej delikatny i bardzo syty budyń, do którego dodałam kokos o orzechy włoskie. Niebo w gębie, jestem przekonana, że z owocami, jest jeszcze lepsza! Spróbuj i Ty! Jest wiosna, czas na fit śniadanka!


Budyń owsiany / 1 porcja


Składniki:
  • 5 łyżek płatków owsianych
  • 1 szklanka wody
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych


Przygotowanie:
  • Do garnka wlewamy mleko i wodę.
  • Wsypujemy płatki owsiane i cukier.
  • Całość gotujemy na małym ogniu, aż płatki rozpadną się i owsianka zgęstnieje.
  • Owsiankę miksujemy ręcznym blenderem do uzyskania konsystencji budyniu.
  • Przelewamy do miseczki.
  • Posypujemy orzechami włoskimi i kokosem.
  • Smakuje doskonale na ciepło i na zimno.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz