Drugi dzień września, pomimo, że pochmurny, zainspirował mnie do przygotowania zestawienia potraw, które koniecznie musicie przygotować w tym pięknym miesiącu. Korzystając z kalendarza sezonowego, wybrałam warzywa i owoce, które bez problemu znajdziecie w sklepach w tym miesiącu. Zachęcam również do samodzielnego zbierania owoców np. jeżyn i ich mrożenia, w woreczkach, po kilka porcji, będą jak znalazł, gdy będziemy tylko mieli ochotę np. na owocowe crumble!
- Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy
 - Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem
 - Bruschetta z cukinią i hokkaido
 - Bukiet sałat z brokułami i jajkiem
 - Cukinia zapiekana z pomidorową passatą
 - Duszone warzywa śródziemnomorskie
 - Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem
 - Flatbread z patelni
 - Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
 - Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli
 - Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką
 - Knedle ze śliwkami
 - Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną
 - Sałatka z kolorowymi pomidorkami
 - Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów
 - Tarta z ciasta francuskiego z cukinią
 - Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą
 - Tarta z cukinią, brokułami i sezamem
 - Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz