Drugi dzień września, pomimo, że pochmurny, zainspirował mnie do przygotowania zestawienia potraw, które koniecznie musicie przygotować w tym pięknym miesiącu. Korzystając z kalendarza sezonowego, wybrałam warzywa i owoce, które bez problemu znajdziecie w sklepach w tym miesiącu. Zachęcam również do samodzielnego zbierania owoców np. jeżyn i ich mrożenia, w woreczkach, po kilka porcji, będą jak znalazł, gdy będziemy tylko mieli ochotę np. na owocowe crumble!
- Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy
- Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem
- Bruschetta z cukinią i hokkaido
- Bukiet sałat z brokułami i jajkiem
- Cukinia zapiekana z pomidorową passatą
- Duszone warzywa śródziemnomorskie
- Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem
- Flatbread z patelni
- Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
- Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli
- Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką
- Knedle ze śliwkami
- Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną
- Sałatka z kolorowymi pomidorkami
- Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów
- Tarta z ciasta francuskiego z cukinią
- Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą
- Tarta z cukinią, brokułami i sezamem
- Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz