2015/09/20

Zgrzewane kanapki weekendowe

Gdy gotowałam na żywo w CH Pogoria, największym powodzeniem cieszyły się kanapki na cieplo w formie tostów. Dzisiaj przygotowałam na drugie śniadanie zgrzewane kanapki, których tak dawno nie jadłam, a na blogu takie propozycje cieszą się ogromnym powodzeniem, zwłaszcza od początku roku szkolnego.

Zachęcam do wypróbowania innych śniadaniowych pomysłów:


Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką

Składniki:
  • 2 kromki pszennego chleba
  • 1 pomidor
  • 2 plastry sera gouda
  • lyżeczka posiekanej natki z pietruszki
  • 2 plastry dobrej jakości wędliny
Przygotowanie:
  • Na jednej kromce układamy plasterki sera i pomidora oraz wędlinę, posypujemy posiekaną natką, przykrywamy drugą kromką.
  • Całość zapiekamy w zgrzewaczu do kanapek. Podajemy na ciepło.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz