Upalne dni inspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe przechowuję w lodówce, zamknięte w słoikach, takij jak na zdjęciu, wyglądają estetycznie, a gdy tylko zapragniemy wyciągamy z lodówki i pijemy przy pomocy np. słomki. Pyszne, lekkie, orzeźwiające i zdrowe!
Jeśli, podobnie jak ja kochacie koktajle i maślankę, spróbujcie koniecznie:
- Flatbread z patelni
- Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym
- Koktajl bananowy z kiwi
- Koktajl bananowo-brzoskwiniowo
- Koktajl jeżynowy
- Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi
- Koktajl truskawkowy
- Truskawkowy koktajl z bananem i miodem
Koktajl z papryki i cukinii na maślance
Składniki:
- 1 l maślanki
- natka pietruszki
- 2 małe cukinie
- 3 czerwone papryki
- sól morska
Przygotowanie:
- Warzywa myjmemy, osuszamy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, z cukinii odcinamy końcówki, warzywa dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wysokiego kileicha blendera, wlewamy maślankę i dodajemy podzieloną na mniejsze części natkę z pietruszki.
- Całość miksujemy, doprawiamy do smaku, najlepiej przechowujemy w lodówce w słoiczkach, takich jak na zdjęciu, na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz