2015/08/31

Koktajl warzywny na maślance

Upalne dni inspirują mnie do komponowania nowych połączeń smakowych, a po owocowych koktajlach przyszła pora na warzywne, dzisiaj na bazie maślanki, to nowość na blogu. Gotowe przechowuję w lodówce, zamknięte w słoikach, takij jak na zdjęciu, wyglądają estetycznie, a gdy tylko zapragniemy wyciągamy z lodówki i pijemy przy pomocy np. słomki. Pyszne, lekkie, orzeźwiające i zdrowe!

Jeśli, podobnie jak ja kochacie koktajle i maślankę, spróbujcie koniecznie:

Składniki:
  • 1 l maślanki
  • natka pietruszki
  • 2 małe cukinie
  • 3 czerwone papryki
  • sól morska
Przygotowanie:
  • Warzywa myjmemy, osuszamy, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, z cukinii odcinamy końcówki, warzywa dzielimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wysokiego kileicha blendera, wlewamy maślankę i dodajemy podzieloną na mniejsze części natkę z pietruszki.
  • Całość miksujemy, doprawiamy do smaku, najlepiej przechowujemy w lodówce w słoiczkach, takich jak na zdjęciu, na zdrowie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz