2015/09/15

Mus z mrożonych jeżyn

Gdy tylko mam ochotę na coś słodkiego robię ten mus. Jest aksamitny, słodki i ma piękny kolor. Najczęściej podaję go w miseczkach albo w plastikowych kubeczkach jednorazowych. 

Ostatnio mam sporo jeżyn, więc dzisiaj powstał właśnie mus jeżynowy. Wykorzystać można dowolne owoce lub miks owoców. Nie warto kupować gotowych mieszanek, a samemu przygotować swoje ulubione, bo znajdzie się w nich tyle owoców ile lubimy. Zachęcam do mrożenia owoców w woreczkach z odpowiednimi porcjami, które później wystarczy wyjąć, przełożyć do blendera i gotowe.

Inspiracje jeżynowe:


Mus z mrożonych jeżyn

Składniki:
  • mrożone jeżyny
  • cukier
  • woda
Przygotowanie:
  • Do blendera wrzucamy jeżyny, dodajemy cukier i wlewamy wodę.
  • Miksujemy na gładką, aksamitną masę.
  • Podajemy udekorowane mrożonymi jeżynami.


2 komentarze:

  1. Prześliczny talerzyk :). Ostatnio poluję na takie na różnych targach staroci, by mieć fajne tło do blogowych fotografii.

    A mus wygląda bajecznie :).

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kingo, talerzyk kupiłam wlaśnie na targu staroci, w Bytomiu :)

      Usuń