2015/08/27

Sałatka z kolorowymi pomidorkami

Ostatni weekend sierpnia ma być podobno upalny. Dzisiejsza sałatka to świetny pomysł na piknik, wypad za miasto czy spotkanie z przyjaciółmi. Gdziekolwiek się wybierzecie nie zapomnijcie, aby dużo pić. Naturalna woda źródlana z Toskanii Acqua Panna Toscana, którą otrzymałam od Smaki Południa idealnie pasuje do dzisiejszej sałatki.


Sałatka z kolorowymi pomidorkami

Składniki:

  • 2 listki sałaty masłowej
  • 4 rzodkiewki
  • 4 duże różyczki świeżego brokuła
  • 1/4 małej cukinii
  • czerwona papryka, mała
  • pomidorki koktajlowe pomarańczowe i czerwone
  • 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól
Przygotowanie:
  • Warzywa myjemy i osuszamy.
  • Układamy kolejno warstwami: liście sałaty, 2 rzodkiewki podzielone na ćwiartki, cukinię pokrojoną w plastry, a następnie w paski, pokrojoną w kostkę 1/2 papryki czerwonej, 2 różyczki brokuła, rozdzielone na mniejsze części połówki pomidorków koktajlowych pomarańczowych i czerwonych, skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki i doprawiamy do smaku.
  • Na wierzchu układamy pozostałe rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, połówki pomidorków i różyczki brokuła, oprószamy solą i posypujemy posiekaną natką.
  • Podajemy z ulubionym pieczywem.


1 komentarz:

  1. Taką pyszna i pięknie zapakowaną sałatkę wszędzie można zabrać :)
    Nie wiem, czy dotarła moja wiadomość... Żebym mogła dodać przepis do akcji we wpisie musi być aktywny banerek lub link do zaproszenia.

    OdpowiedzUsuń