2015/09/16

Świeża kukurydza z gremolatą

Kupiłam dzisiaj piękną, świeżą kukurydzę w kolbach. Jest słodka w smaku i chrupiąca, nie wymaga wielu dodatków, aby była jeszcze smaczniejsza. Postanowiłam wykorzystać przygotowaną gremolatę i to był strzał w dziesiątkę!


Świeża kukurydza z gremolatą

Składniki:

  • 2 kolby świeżej kukurydzy
  • oliwa z oliwek
  • gremolata, przepis znajdziecie tutaj

Przygotowanie:
  • Kolby kukurydzy obieramy z liści, dzielimy na grube plastry.
  • Gotowe kawałki kukurydzy smarujemy, najlepiej pędzelkiem silikonowym oliwą z oliwek i obtaczamy w gremolacie.
  • Tak przygotowaną kukurydzę można jeść na surowo lub ułożyć na grillu czy zapiec w piekarniku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz