2015/09/09

Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami

Akcja śniadaniowa, w której brałam udział i gotowałam na żywo zakończona, ale pomyslów mi nie brakuje. Dzisiaj na drugie śniadanie przygotowałam ciabattę z dodatkami, wyszło kolorowo, kanapka po brzegi wypełniona warzywami, mozzarellą, bez zbędnych sosów. 

Przypomniała mi się wycieczka do Brukseli, kiedy to, przejeżdżając przez miasto niemal na każdym kroku widoczne były Sandwicherie, sklepy ze świeżymi kanapkami czy sałatkami zapakowanymi w przezroczyste opakowania jednorazowe, tak pysznie to wyglądało! Tuż przy Parlamencie Europejskim, jest miejsce, które musicie odwiedzić, lodówka wypełniona świeżymi kanapkami, sałatkami, sokami, bardzo urocze i kameralne miejsce, można zjeść na zewnątrz lub w środku. Zapraszam -> wycieczka do Brukseli




Warstwowa kanapka z ciabatty z suszonymi pomidorami

Składniki:


  • 1 bułka ciabatta z suszonymi pomidorami
  • 2 garście świeżego szpinaku baby
  • kula sera mozzarella
  • 2 plastry czerwonej papryki
  • 3 plasterki czerwonej cebuli
  • przyprawa ostra w młynku, użyłam Kamis specialite

Przygotowanie:

  • Ciabattę przekrawamy wzdłuż na pół, jedną połowę odstawiamy, na drugiej układamy warstwami: szpinak, plastry sera mozzarella, oprószamy przyprawą, układamy warstwę szpinaku, plastry papryki i plastry cebuli. Przykrywamy drugą połówką ciabatty.
  • Najlepiej przed podaniem schłodzić na kilka minut w lodówce, aby smaki "przegryzły się".




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz