Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Wczorajszy słoiczek bananowy bardzo mi smakował, dlatego postanowiłam dzisiaj przygotować podobną wersję, ale ze śliwkami. Trwa pierwszy weekend września, zauważyłam, że dzień już jest krótszy, zdjęcia kulinarne więc muszę robić mniej więcej godzinę wcześniej niż to było jeszcze np. w wakacje. Wierzę jednak, że każda pora roku ma swój urok, zwłaszcza kulinarny!
Składniki:
- 1 duża śliwka
- 6 łyżek musli
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 4 łyżeczki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka nasion chia
Przygotowanie:
- Na dno słoiczka wylewamy 2 łyżki jogurtu naturalnego.
- Posypujemy 1 łyżeczką kokosu.
- Następna warstwa to 2 łyżki musli.
- Czynność powtarzamy dwukrotnie.
- Z umytej i osuszonej śliwki usuwamy pestkę i kroimy w kostkę.
- Śliwkę układamy na wierzchu, posypujemy 1 łyżeczką nasion chia i 1 łyżeczką wiórków kokosowych.
- Najlepiej smakuje, gdy składniki są zimne.
Uwielbiam takie zdrowe przekładańce :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/
Natalio bardzo się cieszę, bo na blogu sporo takich przepisów!
Usuń