Weekendowe śniadania uwielbiają wszyscy. Bez pośpiechu można przygotować pełnowartościowy posiłek i zjeść w gronie najbliższych, bo tak smakuje najlepiej! Sobotnie śniadanie przygotowałam dzień wcześniej, w piątek wieczorem, rano był już gotowy! Kuchenna magia? Nie! To pudding chia, który wzbogaciłam dodając przepyszny mus z jeżyn zebranych w pobliskim lesie, w promieniach słońca, tak smakuje lato! Składniki do dzisiejszego przepisu możecie kupić w sklepie internetowy z nietypową żywnością senza.pl Zróbcie zakupy i gotujcie razem z Moją smaczną kuchnią nie tylko w weekendy!
Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym
Kokosowy pudding chia z musem jeżynowym
Składniki:
- 250 ml mleka kokosowego
- 4 łyżki nasion chia
- 100 g słodkich jeżyn
Przygotowanie:
- Nasiona chia wsypujemy do słoiczka.
- Zalewamy mlekiem kokosowym.
- Dokładnie mieszamy.
- Wstawiamy do lodówki.
- Po 10 minutach ponownie mieszamy.
- Ponownie wstawiamy do lodówki, tym razem na kilka godzin.
- Jeżyny miksujemy na mus.
- Pudding chia wyciągamy z lodówki, na wierzch nakładamy mus jeżynowy.
- Istotne, aby jeżyny były słodkie, jeśli nie uda się Tobie kupić takich, możesz dodać do smaku nieco miodu lub cukru.
Uwielbiam takie śniadaniowe desery ;)
OdpowiedzUsuńświetnie!
Usuń