2016/09/10

Koktajl jeżynowy z musli i chia

Pogoda cudowna, humory dopisują, bo mamy weekend, wrześniowy, ale bardzo upalny. W poszukiwaniu orzeźwienia sięgamy po przeróżne chłodzące napoje. Moim numerem jeden w tym czasie jest koktajl z jeżyn, których zapach mam zawsze zamrożony. Dzisiaj przygotowałam taki z dodatkiem musli i nasion chia. Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna.


Koktajl jeżynowy z musli i chia

Składniki:
  • 1 l maślanki
  • 400 g - 500 g jeżyn, mogą być mrożone
  • 2 łyżki musli
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • cukier do smaku

Przygotowanie:
  • Do blendera kielichowego przelewamy maślankę.
  • Dodajemy jeżyny.
  • Miksujemy na jednolity płyn.
  • Dodajemy cukier do smaku i ponownie miksujemy.
  • Podajemy posypane musli i nasionami chia.
  • Im więcej dodasz jeżyn koktajl będzie miał ciemniejszy kolor.

2 komentarze: