2016/06/16

Koktajl truskawkowo - miętowy

Za kilka dni początek lata, już dzisiaj pogoda ma być piękna, a najbliższe dni bardzo ciepłe i pogodne. Warto zaopatrzyć się w świeżą miętę, która świetnie sprawdza się jako orzeźwiający dodatek do napojów. Moja mięta mojito pięknie rośnie na balkonowym parapecie, a w koktajlach i lemoniadach smakuje wyśmienicie! Koktajl truskawkowy tym razem połączyłam z suszonymi listkami mięty i jagodami goji oraz marchewką. Zapraszam do wspólnego miksowania!


Koktajl truskawkowo - miętowy z jagodami goji i marchewką

Składniki:
  • 250 ml kefiru
  • kilka truskawek
  • 1/2 małej marchewki
  • 2 garście suszonych jagód goji
  • 4 listki świeżej lub suszonej mięty
  • cukier do smaku

Przygotowanie:
  • Do blendera kielichowego przelewamy kefir.
  • Dodajemy truskawki umyte, osuszone i bez szypułek, suszone jagody goji, miętę oraz obraną ze skóry marchewkę podzielona na mniejsze kawałki.
  • Całość miksujemy na jednolity płyn.
  • Dodajemy cukier do smaku, miksujemy ponownie.
  • Najlepiej smakuje, gdy kefir jest zimny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz