2016/06/15

Bellini

Dla urozmaicenia i przy okazji Euro 2016 przygotowałam dzisiaj koktajl alkoholowy z prosecco i musem z brzoskwiń czyli Bellini. W kilka chwil przenosimy się do słonecznej Italii. To obowiązkowy koktajl na tegoroczne Euro 2016 i rozpoczęcie lata, które coraz bliżej! Do przygotowania koktajlu użyłam brzoskwiń, które nazywane są ciasteczkowymi lub ufo. Można oczywiście kupić tradycyjną odmianę, kolor napoju będzie zatem bardziej intensywny i pomarańczowy. Brzoskiwinie ciasteczkowe mają jasny, biały miąższ, w smaku są soczyste i słodkie.


Bellini

Składniki:
  • 500 ml prosecco
  • 2 brzoskiwinie ciasteczkowe

Przygotowanie:
  • Do blendera kielichowego wlewamy prosecco.
  • Dodajemy dwie brzoskwinie podzielone na kawałki, bez pestek, ale ze skórą.
  • Całość miksujemy dokładnie.
  • Podajemy w wysokich szklankach lub kieliszkach.
  • Najlepiej koktajl smakuje, gdy składniki są schłodzone.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz