Dla urozmaicenia i przy okazji Euro 2016 przygotowałam dzisiaj koktajl alkoholowy z prosecco i musem z brzoskwiń czyli Bellini. W kilka chwil przenosimy się do słonecznej Italii. To obowiązkowy koktajl na tegoroczne Euro 2016 i rozpoczęcie lata, które coraz bliżej! Do przygotowania koktajlu użyłam brzoskwiń, które nazywane są ciasteczkowymi lub ufo. Można oczywiście kupić tradycyjną odmianę, kolor napoju będzie zatem bardziej intensywny i pomarańczowy. Brzoskiwinie ciasteczkowe mają jasny, biały miąższ, w smaku są soczyste i słodkie.
Bellini
Składniki:
- 500 ml prosecco
- 2 brzoskiwinie ciasteczkowe
Przygotowanie:
- Do blendera kielichowego wlewamy prosecco.
- Dodajemy dwie brzoskwinie podzielone na kawałki, bez pestek, ale ze skórą.
- Całość miksujemy dokładnie.
- Podajemy w wysokich szklankach lub kieliszkach.
- Najlepiej koktajl smakuje, gdy składniki są schłodzone.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz