Staram się pić koktajle przez cały rok, bo wiem, że są zdrowe i potrafią pozytywnie wpływać na nasze samopoczucie i wygląd skóry. Jeśli jeszcze nie wprowadziłeś koktajli do codziennego życia, właśnie teraz jest najlepszy czas! Świetnie orzeźwiają w upalne dni, a pite przez słomkę, relaksują nawet w najbardziej męczący dzień w pracy.
Koktajl truskawkowy już sam w sobie jest pyszny, orzeźwiający i ma piękny kolor. Na blogu były już przepisy na koktajl truskawkowy z bananem, miętą, ale dzisiaj pora na nową odsłonę tego przysmaku, który bardzo często kojarzy się nam z dzieciństwem. Gdy dodasz do niego suszone jagody goji pokochasz ten smak! Suszone jagody goji można spożywać na surowo, podobnie jak np. rodzynki. Należą do grupy superfoods, a nazywane są czerwonymi diamentami. Świetnie smakują jako dodatek do porannej owsianki czy w duecie z herbatą. Dodane do lemoniady nadają się nie tylko pięknego koloru, ale dzięki temu, że pęcznieją po namoczeniu w wodzie, smakują jak rodzynki!
Koktajl truskawkowy z suszonymi jagodami goji
Składniki:
- 1 litr maślanki
- 400 g truskawek
- 1 szklanka suszonych jagód goji
- cukier do smaku
Przygotowanie:
- Do blendera kielichowego przelewamy maślankę. Dodajemy umyte truskawkii bez szypułek oraz suszone jagody goji.
- Miksujemy na jednolity płyn.
- Dodajemy cukier do smaku i miksujemy ponownie.
- Podajemy zaraz po przygotowaniu.
- Najlepiej smakuje, gdy maślanka jest zimna.
- Pamiętaj, aby świeżych truskawek nie przechowywać w lodówce, podobnie jak pomidory tracą smak.
- Szypułki z truskawek usuń dopiero po ich umyciu, w przeciwnym razie stracą swój słodki smak.
Dzisiejszy wpis sponsoruje www.kobietawielepiej.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz