Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

poniedziałek, 7 września 2015

Slow Food Festival i "Śniadania na trawie" CH Pogoria

Miałam wielką przyjemność wzięcia udziału, jako blogerka kulinarna, w projekcie Śniadania na trawie, w ramach Slow Food Festival w CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej. Przez dwa weekendy, 22-23.08 oraz 5-6.09.2015 od godziny 10.00 - 12.00 gotowałam na żywo, w specjalnie przygotowanej strefie relaksu na terenie CH Pogoria, gdzie na wszystkich odwiedząjących czekały wygodne leżaki. 




Live cooking, czyli gotowanie na żywo, było dla mnie nowym doświadczeniem, a jak się okazało niezwykle przyjemnym. Możliwość jednoczesnego gotowania i mówienia do mikrofonu sprawiła, że czułam się jak gwiazda kulinarna! Opowiadałam o swojej pasji, dzieliłam się praktycznymi poradami kulinarnymi, cieszę się, że dla wielu odwiedzającyh było to wyjątkowe doświadczenie kulinarne, dla mnie również!


Łącznie, podczas dwóch weekendowych spotkań, przygotowałam 20 śniadaniowych propozycji, hitem okazały się roladki z cukinii z ziołowym serkiem kremowym, papryką, koperkiem i dynią. Koktajl z borówek amerykańskich i truskawek, na maślance pokochały całe rodziny! Do tostów ognistych ustawiały się długie kolejki, były i zamówienia na porcje dla wegetarian, każde z życzeń zostało spełnione. Tramezzini z rukolą i prosciutto, posmarowane kremowym serkiem zachwycały nie tylko swoim wyglądem, a pomimo delikatnego smaku, przypadły do gustu prawdziwym mięsożercom!

Jak prezentowało się MENU?

  • Grissini z kremowym serkiem, rukolą i prosciutto
  • Roladki z cukinii z ziołowym serkiem kremowym, z papryką, koperkiem i chrupiącą dynią
  • Rożki owocowe
  • Tosty caprese
  • Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami
  • Kanapki z twarożkiem warzywnym
  • Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami
  • Bruschetta z pomidorami
  • Chrupiący deser jogurtowy z granolą i świeżymi owocami
  • Tosty ogniste
  • Owocowa pizza
  • Tortilla z szynką drobiową i warzywami
  • Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą
  • Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących krążkach
  • Sałatka owocowa z kaszy kuskus
  • Szaszłyki caprese
  • Chrupiące grzanki z ricottą, miodem i borówkami amerykańskimi
  • Szaszłyki owocowe pina colada
  • Tortilla z dwoma serami i salami
  • Tramezzini z serkiem kremowym, rukolą i prosciutto

Gotowanie, pomimo zmiennej pogody, było wspaniałe, a radość na twarzach klientów oraz miłe słowa - najlepszą nagrodą! Dziękuję agencji organizującej wydarzenie, całemu zespołowi i hostessom! W tak przyjaznej atmosferze można pracować dłużej, a muszę przyznać, że miałam ochotę tak gotować do wieczora!

Dziękuję i do zobaczenia!

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz