Gdy tylko mam ochotę na coś słodkiego robię ten mus. Jest aksamitny, słodki i ma piękny kolor. Najczęściej podaję go w miseczkach albo w plastikowych kubeczkach jednorazowych. 
Ostatnio mam sporo jeżyn, więc dzisiaj powstał właśnie mus jeżynowy. Wykorzystać można dowolne owoce lub miks owoców. Nie warto kupować gotowych mieszanek, a samemu przygotować swoje ulubione, bo znajdzie się w nich tyle owoców ile lubimy. Zachęcam do mrożenia owoców w woreczkach z odpowiednimi porcjami, które później wystarczy wyjąć, przełożyć do blendera i gotowe.
Inspiracje jeżynowe:
- Kasza manna na mleku z jeżynowym musem
 - Koktajl jeżynowy
 - Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi
 - Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową
 - Koktajl z jeżyn na maślance
 - Sorbet jeżynowy z białym winem
 
Mus z mrożonych jeżyn
Składniki:
- mrożone jeżyny
 - cukier
 - woda
 
Przygotowanie:
Prześliczny talerzyk :). Ostatnio poluję na takie na różnych targach staroci, by mieć fajne tło do blogowych fotografii.
OdpowiedzUsuńA mus wygląda bajecznie :).
Kingo, talerzyk kupiłam wlaśnie na targu staroci, w Bytomiu :)
Usuń