Z pewnością nie jest to danie dla osób, które nie lubią ostrych smaków. Kilka papryczek chilli, kupionych w zimie odłożyłam w suche miejsce, na parapecie kuchennym i zostawiłam. Papryczki ładnie wysuszyły się, są więc idealne jako dodatek do różnorodnych dań. Pierwsze jakie mi przyszło na myśl i które przygotowałam wczoraj to makaron z czosnkiem w natce pietruszki.
Spaghetti w natce pietruszki z czosnkiem i suszoną papryczką chilli / 1 porcja
Składniki:
- makaron spaghetti na 1 porcję
 - 1/2 ząbka czosnku
 - 3 łyżki posiekanej natki z pietruszki
 - 1/4 łyżeczki posiekanej, suszonej papryczki chilli
 - 1 łyżka oliwy z oliwek
 
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
 - Obrany czosnek siekamy, podobnie papryczkę chilli.
 - Ugotowany makaron mieszamy z oliwą z oliwek, suszoną papryczką chilli, posiekaną natką z pietruszki i czosnkiem.
 - Podajemy zaraz po przygotowaniu.
 - Tak naprawdę ilość suszonej papryczki chilli można dostosować do własnych preferencji.
 
Zachęcam do przygotowania także innych dań makaronowych, wystarczy kliknąć na zdjęcie :)
Polecam również dodatki do makaronu:

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz