2016/12/18

Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym

Pierniczki upieczone, część odłożona na jutrzejsze lukrowanie. Kilka z nich postanowiłam wykorzystać do nowego przepisu, z dodatkiem kremu kakaowo-miętowego i migdałów. Cudowne, świąteczne i nietypowe połączenie, bo pierniczki zwykle lukrujemy i dekorujemy różnymi kolorowymi posypkami. Kruche, korzenne ciasteczko, krem z wyczuwalną nutką mięty i kakao, a wszystko posypane migdałami, takie są moje luksusowe pierniczki XXI wieku!



Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym

Sładniki:
  • pierniczki, przepis na pierniczki znajdziesz tutaj
  • 1 słoik kremu kakaowo-miętowego
  • zmielone migdały bez skórki

Przygotowanie:
  • Pierniczek smarujemy kremem kakaowo-miętowym, przykrywamy drugim. 
  • Wierzch ciasteczka smarujemy ponownie kremem kakaowo-miętowym i posypujemy mielonymi migdałami.



1 komentarz:

  1. Uwielbiam pierniki, ale tego przepisu nie znałam. Zapisuję zrobię na nowy rok

    OdpowiedzUsuń