Pierniczki upieczone, część odłożona na jutrzejsze lukrowanie. Kilka z nich postanowiłam wykorzystać do nowego przepisu, z dodatkiem kremu kakaowo-miętowego i migdałów. Cudowne, świąteczne i nietypowe połączenie, bo pierniczki zwykle lukrujemy i dekorujemy różnymi kolorowymi posypkami. Kruche, korzenne ciasteczko, krem z wyczuwalną nutką mięty i kakao, a wszystko posypane migdałami, takie są moje luksusowe pierniczki XXI wieku!
Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym
Sładniki:
- pierniczki, przepis na pierniczki znajdziesz tutaj
- 1 słoik kremu kakaowo-miętowego
- zmielone migdały bez skórki
Przygotowanie:
- Pierniczek smarujemy kremem kakaowo-miętowym, przykrywamy drugim.
- Wierzch ciasteczka smarujemy ponownie kremem kakaowo-miętowym i posypujemy mielonymi migdałami.
Uwielbiam pierniki, ale tego przepisu nie znałam. Zapisuję zrobię na nowy rok
OdpowiedzUsuń