Pamiętacie mój pierwszy post w tym miesiącu? Pisałam o pamiątkach, jakie warto przywozić z wakacyjnych wojaży, post znajdziecie pod tym linkiem:
Dzisiaj, do podania prostego deseru, wykorzystałam właśnie takie wakacyjne pamiątki, które kupiłam sama lub dostałam od najbliższych. Gdyby tak opisać po kolei to: łyżeczka jest kupiona w Stambule na największym bazarze, szklaneczka jest z Włoch, a podstawka ceramiczna przewieziona kilka dni temu, dla mnie w prezencie, prosto z Krety.
Deser bezowy z porzeczkami i śliwką
Składniki:
- 1 duża beza lub kilka małych bezików, pokruszonych
- 2 małe śliwki
- 4 łyżki czerwonych porzeczek
Przygotowanie;
- 1/2 pokruszonej bezy wkładamy do szklaneczki, wierzch posypujemy 2 łyżeczkami czerwonych porzeczek oraz układamy pokrojone na ósemki śliwki węgierki. Układamy kolejną warstwę bezy.
- Pozostałe porzeczki ugniatamy widelcem i układamy na wierzchu deseru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz