2015/08/27

Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową

Koktajle królują tego lata na blogu. Jeśli chcecie poczuć lato np. zimą, warto zamrozić ulubione owoce. Dzisiaj przygotowałam koktajl z kolejnej porcji jeżyn, ostatnio, jak pamiętacie, zrobiłam sorbet jeżynowy z białym winem. Podczas gotowania na żywo zmiksowałam borówki amerykańskie z truskawkami i maślanką.

Był już koktajl jeżynowy na maślance z płatkami owsianymi, a dzisiaj pora na odsłonę z owocową granolą! Było pysznie, chrupiąco i orzeźwiająco, a tego właśnie potrzebowałam.


Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową

Składniki:
  • 1 l maślanki
  • jeżyny
  • owocowa granola
  • cukier
Przygotowanie:
  • Do wysokiego kielicha blendera wlewamy maślankę, wrzucamy owoce i wsypujemy cukier, miksujemy, podajemy z granolą owocowa.
  • Użyłam mrożonych jeżyn, które po uzbieraniu podzieliłam na porcje i włożyłam do woreczków.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam takie koktajle! Niestety w tym roku jeżyn nie jadłam :(
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. Schrupalabym ze smakiem :-)))

    Zapraszam do siebie www.make-life-green.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń