Tosty i grzanki można przygotować w kilka minut, z ulubionymi dodatkami, chrupiące, pachnące i sycące. W sam raz do wykorzystania resztek pieczywa. Z mozzarellą, rokpolem czy goudą, z ziołami czy ulubionymi warzywami.
Jakie są Wasze ulubione dodatki?
- Chrupiące grzanki czosnkowe
- Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem
- Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą
- Chrupiące tosty z wędzonym serem
- Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem
- Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki
- Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami
- Jajko sadzone na grzance z bobem
Jejku, zauroczył mnie ten tost z sadzonym jajkiem i bobem :D Rewelacja! Te z botwinką brzmią na prawdę interesująco, ale nie potrafię otworzyć tego załącznika...
OdpowiedzUsuńJa zawsze, gdy mam końcówkę chleba (jadam tylko wieloziarniste/ żytnie/ orkiszowe itp.), to robi tosty, to znaczy - sandwicze.
Daję do środka szynkę/pomidor i ser żółty oraz paprykę ostrą, bazylię/oregano/rozmaryn i po upieczeniu smaruję keczupem :P