2015/07/11

Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico

Sobotni poranek to idealna pora na zakupy na targu, a dzisiejsza pogoda sprawiła, że zakupy na świeżym powietrzu, tuż przy Zamku Będzińskim, to przyjemnosć połączona z relaksem. Nie przeszkadzały mi tłumy ludzi, bo lubię otwartą przestrzeń. Z kupionych owoców przygotowałam sałatkę a resztę podzieliłam na kawałki do woreczków i hop do zamrażarki, a gdy tylko nadejdzie ochota na lody, koktajle czy inne desery, mam je zawsze pod ręką.



Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i octem balsamicznym

Składniki:
  • 1/4 sałaty lodowej
  • gruby plaster obranego ananasa
  • 1 mały pomidor
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • ocet balsamiczny
Przygotowanie:
  • Sałatę lodową kriomy w paski, cebulę w półplasterki, a pomidora i ananasa w kostkę.
  • Sałatkę skrapiamy octem balsamicznym.
  • Sałatkę można przygotować na grilla i podać jako dodatek - salsę do ryb czy mięsa.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz