Drożdżówki z jagodami, o których pisałam kilka dni temu muszą poczekać, aż zrobi się chłodniej, ale cały czas o nich myślę. Na próżno szukać w mojej okolicy tych prawdziwych, z jagodami, a nie dżemem jagodowym.
Arbuz w tym roku znacznie częściej pojawia się w moich przepisach, tym razem trafił do sałatki, która ma w sobie słodycz owoców, chrupiacą sałatę i cukinię oraz szczyptę ostrości i ocet balsamiczny, który doskonale wydobywa i podkreśla smak. Jeśli nie lubicie octu balsamicznego, kolejna czansa na jego pokochanie!
Arbuzowe przepisy:
Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro
Składniki: (dla 1 osoby)
- 2 liście sałaty lodowej
- plaster arbuza, najlepiej bezpestkowego
- nektarynka
- 1/4 cukinii
- ognista mieszanka przypraw, Specialite
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
Przygotowanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz