2017/11/04

Tabbouleh

Kuskus to jedna z moich ulubionych kasza. Delikatna, idealna do dań słodkich i wytrawnych. Szybka w przygotowaniu. Jeśli kuskus, to koniecznie trzeba wspomnieć o popularnej sałatce tabbouleh. Orzeźwiająca, doskonale komponuje się z mięsnymi daniami, a latem to najlepszy posiłek! Dzisiaj właśnie przygotowałam taką sałatkę na obiad, bogactwo witamin, samo zdrowie!






Tabbouleh / 2 porcje

Składniki:
  • 1/3 szklanki kaszy kuskus
  • 1 pomidor rzymski
  • 1/4 ogórka zielonego
  • kilka gałązek natki z pietruszki
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • sól do smaku


Składniki:
  • Kaszę kuskus przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Ogórka i pomidora kroimy w drobną kostkę, razem ze skórką.
  • Kaszę rozdrabniamy widelcem.
  • Do kaszy dodajemy pomidora i ogórka.
  • Natkę z pietruszki siekamy i dodajemy do kaszy z warzywami.
  • Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny i solą.
  • Dressingiem skrapiamy sałatkę.
  • Starannie mieszamy.
  • Odkładamy na kwadrans, aby smaki "przegryzły się".






Polecam także inne przepisy z kuskusem :) Wystarczy kliknąć na zdjęcie!


 Kuskus

1 komentarz: