Zimą staram się, aby moje śniadania były kolorowe. Im więcej żywych i soczystych barw tym lepiej. Dzisiaj postawiłam na włoskie smaki, które zawsze poprawiają nastrój, nawet, gdy temperatura spada i mroźne powietrze odczuwamy nawet w ciepłym domu. To nic skomplikowanego, bo wykorzystałam rukolą, mozzarellę, parmezan i słodkie pomidorki koktajlowe. Całość skropiłam delikatnym dressingiem z oliwy i suszonego oregano, tak jak lubię. Sałatka jest syta, porcja na zdjęciu wystarczy dla dwóch osób.
Sałatka z rukoli z mozzarellą, parmezanem i pomidorkami koktajlowymi
Składniki:
- 4 garście rukoli
- 1 kula mozzarelli
- kilka pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki startego parmezanu, możesz wybrać także grana padano
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól do smaku
Przygotowanie:
Uwielbiam mozzarellę!
OdpowiedzUsuńświetnie! ta sałatka jest przepyszna!
UsuńUwielbiam takie sałatki ;) a Twoja wygląda obłędnie :) !
OdpowiedzUsuńdziękuję!
UsuńBardzo lubie sałatki, a ta prezentuje się wspaniale. :-)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że Ci się podoba Basiu :)
UsuńNajprostsze połączenia są najlepsze :). Też zimą sięgam po pomidory koktajlowe, jako jedyne mają smak ;/
OdpowiedzUsuńzgadzam się, byle do lata!
UsuńAleż apetycznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Edytko!
UsuńSuper fotki, naprawde profesjonalnie to wyglada :)
OdpowiedzUsuń