2015/12/25

Kompot z suszonych owoców

Najlepszy kompot jaki znam, z suszonych owoców wybornie smakuje schłodzony czy podawany na ciepło. Za sprawą suszonych owoców wspomaga trawienie. Kilka goździków dodanych do napoju wspaniale rozgrzewa w zimne wieczory. Gruszki, śliwki, jabłka to tylko podstawowe składniki tego kompotu. Od Was zależy jak bogaty będzie smak, najlepszy jest właśnie podczas wyjątkowych okazji, świąt i innych spotkań rodzinnych. Na zdrowie!



Kompot z suszonych owoców

Składniki:
  • 500 g mieszanki suszonych owoców, u mnie śliwki, jabłka i gruszki
  • cukier
  • kilka goździków suszonych

Przygotowanie:
  • Owoce na sitku zalewamy wrzącą wodą, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i posypujemy cukrem, dodajemy goździki, gotujemy, aż owoce zmiękną, a kompot zgęstnieje.
  • Podajemy na ciepło lub na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz