- duża kość schabowa
- 1 mała cebula
- 1/4 główki młodej białej kapusty
- 300 g brukselki
- 300 g żółtej fasolki szparagowej
- kilka ziaren ziela angielskiego
- kilka ziarenek jałowca
- 3 listki laurowe
- 3 średnie marchewki
- 2 małe pietruszki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Warzywa myjemy i osuszamy. Obrane marchewki i pietruszki kroimy w kostkę razem z cebulą. Kapustę szatkujemy, z fasolki szparagowej usuwamy ogonki i kroimy na trzy części, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki.
- Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso między kośćmi i dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane warzywa.
- Gotujemy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu z kawałkami mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz