- duża kość schabowa
- 1/4 główki młodej białej kapusty
- 300 g brukselki
- 3 średnie marchewki
- 2 małe pietruszki
- kilka dużych ziemniaków, obranych
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Warzywa myjemy i osuszamy. Obrane marchewki i pietruszki razem z ziemniakami kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy, a z brukselek usuwamy twardą część i kroimy każdą na ćwiartki.
- Do wrzącej wody wkładamy umytą kość schabową i gotujemy, aż mięso będzie miękkie.
- Gotową kość schabową wyciągamy z wody, usuwamy mięso między kośćmi i dodajemy wszystkie wcześniej przygotowane warzywa.
- Gotujemy, aż będą miękkie, na koniec doprawiamy do smaku, podajemy zaraz po przygotowaniu z kawałkami mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz