- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 duże jajka
- 2 szklanki mleka 1,5% tł.
- 2 łyżki gazowanej wody mineralnej
- 1 szczypta soli
- 5 łyżek oleju
- 2 łyżeczki aromatu waniliowego lub esencji waniliowej
- świeże maliny
- szklanka śmietany kremówki i cukier do smaku
- kokos do posypania
Przygotowanie:
- Do dużej miski dodajemy jajka, mleko, mąkę, gazowaną wodę mineralną, sól, olej, aromat waniliowy, miksujemy mikserem wszystkie składniki, tak, aby ciasto miało konsystencję ciasta naleśnikowego.
- Śmietanę ubijamy mikserem, w trakcie ubijania dosypujemy cukier.
- Smażymy gofry w rozgrzanej gofrownicy, ostudzone podajemy z kleksem śmietany i malinami.
Wyglądają jak tabliczki białej czekolady, cudne! :)
OdpowiedzUsuń@Iga :) bardzo podoba mi się Twój komentarz :)
OdpowiedzUsuńGenialnie wyglądają! Zjadłabym takiego gofra teraz!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
dziękuję, proszę się częstować!
Usuń