2015/08/03

Deser bezowy z porzeczkami i śliwką

Pamiętacie mój pierwszy post w tym miesiącu? Pisałam o pamiątkach, jakie warto przywozić z wakacyjnych wojaży, post znajdziecie pod tym linkiem: 


Dzisiaj, do podania prostego deseru, wykorzystałam właśnie takie wakacyjne pamiątki, które kupiłam sama lub dostałam od najbliższych. Gdyby tak opisać po kolei to: łyżeczka jest kupiona w Stambule na największym bazarze, szklaneczka jest z Włoch, a podstawka ceramiczna przewieziona kilka dni temu, dla mnie w prezencie, prosto z Krety. 


Deser bezowy z porzeczkami i śliwką


Składniki:
  • 1 duża beza lub kilka małych bezików, pokruszonych
  • 2 małe śliwki
  • 4 łyżki czerwonych porzeczek
Przygotowanie;
  • 1/2 pokruszonej bezy wkładamy do szklaneczki, wierzch posypujemy 2 łyżeczkami czerwonych porzeczek oraz układamy pokrojone na ósemki śliwki węgierki. Układamy kolejną warstwę bezy.
  • Pozostałe porzeczki ugniatamy widelcem i układamy na wierzchu deseru.

Letnie owoce

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz