2017/06/07

Deser arbuzowy z jogurtem

Najszybszy sposób na orzeźwienie? Zjedzenie arbuza. Może być jeszcze bardziej orzeźwiająco, jeśli połączycie go z zimnym jogurtem. Jogurt naturalny uwielbiam z płatkami owsianymi. I tak powstało trio doskonałe na kolację. Kolory przypominające polskie barwy narodowe, ale to zupełnie przypadek. Kolacja zjedzona, pora więc na publikację tego przepisu, banalnego w wykonaniu, ale pysznego! Korzystajmy z darów natury.



Deser arbuzowy z jogurtem / 1 porcja


Składniki:
  • 6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 plastry z 1/4 arbuza
  • 1 łyżka płatków owsianych


Przygotowanie:

  • Na dno szklanki wylewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego.
  • Z kawałków arbuza usuwamy pestki i skórkę.
  • Kroimy w kostkę.
  • Na warstwie jogurtu układamy 1 plaster pokrojonego arbuza.
  • Czynność powtarzamy.
  • Wierzch posypujemy patkami owsianymi.
  • Gotowe, proste, pyszne i zdrowe.



1 komentarz: