Najszybszy sposób na orzeźwienie? Zjedzenie arbuza. Może być jeszcze bardziej orzeźwiająco, jeśli połączycie go z zimnym jogurtem. Jogurt naturalny uwielbiam z płatkami owsianymi. I tak powstało trio doskonałe na kolację. Kolory przypominające polskie barwy narodowe, ale to zupełnie przypadek. Kolacja zjedzona, pora więc na publikację tego przepisu, banalnego w wykonaniu, ale pysznego! Korzystajmy z darów natury.
Deser arbuzowy z jogurtem / 1 porcja
Składniki:
- 6 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 plastry z 1/4 arbuza
- 1 łyżka płatków owsianych
Przygotowanie:
- Na dno szklanki wylewamy 3 łyżki jogurtu naturalnego.
- Z kawałków arbuza usuwamy pestki i skórkę.
- Kroimy w kostkę.
- Na warstwie jogurtu układamy 1 plaster pokrojonego arbuza.
- Czynność powtarzamy.
- Wierzch posypujemy patkami owsianymi.
- Gotowe, proste, pyszne i zdrowe.
Smak gorącego lata:)
OdpowiedzUsuń