Piękna pogoda inspiruje mnie do tworzenia pysznych i lekkich propozycji na śniadanie czy kolacje. Lubię wyjadać pyszności prosto ze słoiczka, wygląda niezwykle estetycznie i smacznie. Zachęcam do zaopatrzenia się w słoiczki różnej wielkości, idealnie sprawdzają się nie tylko jako pojemniki na np. produkty sypkie. Przygotowałam bardzo prosty deser, który przed podaniem schłodziłam chwilę. Banan, zimny jogurt, płatki owsiane, syrop klonowy i chrupiące ciasteczko, całość udekorowana borówkami amerykańskimi, naprawdę niezła propozycja na wiosenny posiłek, polecam!
Deser bananowy z jogurtem i płatkami owsianymi / 1 porcja
Składniki:
- 9 łyżek płatków owsianych
- 9 łyżek jogurtu naturalnego
- 1 banan
- 1 herbatnik
- 6 łyżek syropu klonowego
Przygotowanie:
- Przygotowujemy deser warstwami.
- Każda z 3 warstw, składa się z 3 łyżek płatków owsianych, 3 łyżek jogurtu naturalnego, 1/3 banana pokrojonego na plasterki i 2 łyżek syropu kolonowego.
- Wierzch deseru posypujemy pokruszonym herbatnikiem.
- Dekorujemy borówkami amerykańskimi.
- Najlepiej, gdy przed przygotowaniem, jogurt naturalny jest schłodzony.
pyszny deser:)
OdpowiedzUsuńmasz rację Leno :)
UsuńBrzmi i wygląda pysznie, a do tego chyba nie zawiera zbyt wielu kalorii :-)
OdpowiedzUsuńno może poza tym ciasteczkiem na górze ;)
UsuńPysznie wygląda a co można dodać jeszcze zamiast syropu klonowego
OdpowiedzUsuńMiód jeśli lubisz albo Masło orzechowe
Usuń