2017/06/03

Deser bananowy z jogurtem i płatkami owsianymi

Piękna pogoda inspiruje mnie do tworzenia pysznych i lekkich propozycji na śniadanie czy kolacje. Lubię wyjadać pyszności prosto ze słoiczka, wygląda niezwykle estetycznie i smacznie. Zachęcam do zaopatrzenia się w słoiczki różnej wielkości, idealnie sprawdzają się nie tylko jako pojemniki na np. produkty sypkie. Przygotowałam bardzo prosty deser, który przed podaniem schłodziłam chwilę. Banan, zimny jogurt, płatki owsiane, syrop klonowy i chrupiące ciasteczko, całość udekorowana borówkami amerykańskimi, naprawdę niezła propozycja na wiosenny posiłek, polecam!



Deser bananowy z jogurtem i płatkami owsianymi / 1 porcja


Składniki:
  • 9 łyżek płatków owsianych
  • 9 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 banan
  • 1 herbatnik
  • 6 łyżek syropu klonowego


Przygotowanie:

  • Przygotowujemy deser warstwami.
  • Każda z 3 warstw, składa się z 3 łyżek płatków owsianych, 3 łyżek jogurtu naturalnego, 1/3 banana pokrojonego na plasterki i 2 łyżek syropu kolonowego.
  • Wierzch deseru posypujemy pokruszonym herbatnikiem.
  • Dekorujemy borówkami amerykańskimi.
  • Najlepiej, gdy przed przygotowaniem, jogurt naturalny jest schłodzony.


6 komentarzy: