2017/01/20

Makaron z pesto z rukoli

Tak wyglądał dzisiaj właśnie mój obiad, czyli makaron plus domowej roboty pesto, zakochałam się w tym smaku, w tym duecie. Tak dawno nie jadłam pesto. Ugotowany makaron wystarczy połączyć z pesto i gotowe. Gorący obiad w stylu włoskim w środku mroźnej, szarej zimy to jest to! Całość nie zajmuje więcej niż kwadrans, a zadowolenie każdego miłośnika włoskiego jedzenia gwarantowane. Pesto jest wydajne więc wystarczy do przygotowania następnego dania.

Makaron z pesto z rukoli

Składniki:
  • średniej wielkości makaron na 2 porcje
  • 2 łyżki domowej roboty pesto z rukoli
  • pestki z dyni do posypania
  • starty parmezan do posypania

Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Ugotowany odcedzamy.
  • Do makaronu dodajemy 2 łyżki pesto z rukoli.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu.
  • Posypujemy serem i pestkami z dyni.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz