2016/01/19

Sałatka z soczewicy z czerwoną cebulą

Zimą także możemy jeść pyszne i kolorowe sałatki, dzisiaj taką właśnie zjadłam. Wystarczy odrobina wyobraźni, a w ciągu kilku chwil powstaje sałatka idealna na mroźne, długie wieczory. Można zapakować ją do pudełka i zabrać do pracy i zajadać z pysznym, pełnoziarnistym pieczywem, nie ma nic lepszego. To zdecydowanie najzdrowsza opcja w porównaniu z gotowymi sałatkami w sklepach. 

Ostatnio miałam okazję kupić składniki do tej właśnie sałatki bez wychodzenia z domu w supermarkecie online frisco.pl. Pod same drzwi wybrane produkty dostarczył mi kurier, w bardzo porządnie zapakowanych kartonach. Od samego początku zakupy w tym sklepie były dla mnie prawdziwą przyjemnością. Dodatkowo, gdy tylko miałam jakieś wątpliwości do dyspozycji był chat z konsultantem sklepu, po raz pierwszy się w tym spotkałam i zrobiło to na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Zachęcam Was do robienia zakupów w tym sklepie, bardzo duży wybór produktów sprawił, że moje zakupy zawierają wiele nowości dla mnie, a ja lubię wyzwania i sama sobie je często stawiam.



Sałatka z soczewicy z czerwoną cebulą

Składniki:

  • 1 puszka soczewicy
  • 1/2 małej, czerwonej cebuli
  • 1/2 pęczka natki z pietruszki
  • 3 garście pestek z dyni
  • 3 garście suszonej żurawiny
  • oliwa z oliwek dobrej jakości
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
  • Soczewicę płuczemy z zalewy odcedzamy i przekładamy do miski.
  • Obraną cebulę kroimy w piórka i dodajemy do soczewicy.
  • Natkę siekamy i dodajemy do pozostałych składników, dorzucamy suszoną żurawinę i pestki z dyni.
  • Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku, mieszamy.
  • Podajemy zaraz po przygotowaniu i zajadamy z ulubionym pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz