Lubię ciasto francuskie, ale zdecydowanie z dodatkami na słono. Ostatnio kupiłam malutkie cukinie i świetnie sprawdziły się w dzisiejszym przepisie. To tartinki z ciasta francuskiego, które można spakować jako lunch lub drugie śniadanie do pracy. Soczyste pomidorki i młode cukinie oraz mój ulubiony ostatnio ser feta to całkiem niezły pomysł na tartinki i pożegnanie wakacji!
Tartinki z ciasta francuskiego z cukinią fetą i pomidorkami / 8 tartinek
Składniki:
- szeroki pasek ciasta francuskiego
- 1 malutka cukinia
- kilka pomidorków koktajlowych
- plaster sera feta
- 1/2 łyżeczki suszonego oregano
Przygotowanie:
- Z ciasta wykrawamy małe kółeczka.
- Cukinię i pomidorki kroimy na plasterki.
- Warzywa układamy na cieście francuskim.
- Wierzch każdej tartinki posypujemy fetą oraz suszonym oregano.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
- Na blasze układamy w odstępach tartinki.
- Pieczemy w 200 st. przez 10-15 minut.
- Najlepiej smakują jeszcze ciepłe!
jak to pysznie wyglada,musze sie skusic :)
OdpowiedzUsuń