wtorek, 28 sierpnia 2018

Tartinki z ciasta francuskiego z cukinią fetą i pomidorkami

Lubię ciasto francuskie, ale zdecydowanie z dodatkami na słono. Ostatnio kupiłam malutkie cukinie i świetnie sprawdziły się w dzisiejszym przepisie. To tartinki z ciasta francuskiego, które można spakować jako lunch lub drugie śniadanie do pracy. Soczyste pomidorki i młode cukinie oraz mój ulubiony ostatnio ser feta to całkiem niezły pomysł na tartinki i pożegnanie wakacji!


Tartinki z ciasta francuskiego z cukinią fetą i pomidorkami




Tartinki z ciasta francuskiego z cukinią fetą i pomidorkami / 8 tartinek

Składniki:

  • szeroki pasek ciasta francuskiego 
  • 1 malutka cukinia 
  • kilka pomidorków koktajlowych 
  • plaster sera feta 
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano 


Przygotowanie: 
  • Z ciasta wykrawamy małe kółeczka. 
  • Cukinię i pomidorki kroimy na plasterki. 
  • Warzywa układamy na cieście francuskim. 
  • Wierzch każdej tartinki posypujemy fetą oraz suszonym oregano.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
  • Na blasze układamy w odstępach tartinki. 
  • Pieczemy w 200 st. przez 10-15 minut. 
  • Najlepiej smakują jeszcze ciepłe!

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...