Kiedy zabraknie Wam pomysłu na pasty do chleba, przygotujcie pastę z groszku konserwowego. Wystarczą trzy składniki i pyszne smarowidło gotowe! Pasta z groszku konserwowego świetnie smakuje z chrupiącymi pieczywem, z dodatkiem jajka na twardo. Pasta jest kremowa i dobrze rozsmarowuje się.
Ostatnio rozpoczęłam zabawę z ręcznie malowanymi tłami do zdjęć, pierwsze, które Wam prezentuje na zdjęciach to tło, które nazwałam "blue sky". Kolejne już czekają na nowe sesje :)
Pasta z groszku konserwowego
Składniki:
- 400 groszku konserwowego
- 1 ząbek czosnku
- około 3 łyżki oleju rzepakowego
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Groszek konserwowy bez zalewy przekładamy do blendera.
- Czosnek obieramy i dodajemy do groszku.
- Całość miksujemy, stopniowo dolewając olej rzepakowy.
- Miksujemy tak długo, aż powstanie gładka masa.
- Doprawiamy do smaku.
- miksujemy ponownie.
- Pastę z groszku konserwowego przechowujemy w lodówce, nie dłużej niż do następnego dnia po przygotowaniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz