2018/05/31

Makaron z fetą i szpinakiem

Uwielbiam makarony. Ostatnio chętnie przygotowuję dania z dodatkiem makaronu farfalle czyli "motylki". W kształcie przypominają także kokardki. Czas przygotowania dania to nie dłużej niż 15 minut. Danie doskonałe dla wielbicieli szpinaku i fety, które idealnie do siebie pasują! 






Makaron z fetą i szpinakiem / 1 porcja

Składniki:
  • 100 g makaronu farfalle czyli motylki.kokardki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 garście szpinaku baby
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 plaster sera feta
  • sól do smaku


Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • W tym czasie obieramy czonsnek i kroimy na plasterki.
  • Wlewamy oliwę z oliwek na patelnię.
  • Dodajemy czosnek oraz szpinak.
  • Dusimy na małym ogniu, aż szpinak zmniejszy objętość.
  • Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do szpinaku z czosnkiem.
  • Doprawiamy do smaku (pamiętajmy, że feta jest słona)
  • Mieszamy.
  • Do miseczki przekładamy makaron z czosnkiem i szpinakiem.
  • Wierzch posypujemy serem feta.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz