Uwielbiam makarony. Ostatnio chętnie przygotowuję dania z dodatkiem makaronu farfalle czyli "motylki". W kształcie przypominają także kokardki. Czas przygotowania dania to nie dłużej niż 15 minut. Danie doskonałe dla wielbicieli szpinaku i fety, które idealnie do siebie pasują!
Makaron z fetą i szpinakiem / 1 porcja
Składniki:
- 100 g makaronu farfalle czyli motylki.kokardki
- 1 ząbek czosnku
- 3 garście szpinaku baby
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 plaster sera feta
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- W tym czasie obieramy czonsnek i kroimy na plasterki.
- Wlewamy oliwę z oliwek na patelnię.
- Dodajemy czosnek oraz szpinak.
- Dusimy na małym ogniu, aż szpinak zmniejszy objętość.
- Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy do szpinaku z czosnkiem.
- Doprawiamy do smaku (pamiętajmy, że feta jest słona)
- Mieszamy.
- Do miseczki przekładamy makaron z czosnkiem i szpinakiem.
- Wierzch posypujemy serem feta.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz