Czy u Was pojawił się dzisiaj, tak jak w Katowicach, śnieg z deszczem? Temperatura spadła do kilku stopni powyżej zera, brr jak zimno! Jak się okazuje za kilka dni ma być kilkanaście stopni, dla urozmaicenia.
Co dobrego pojawiło się dzisiaj u mnie na talerzu? Tak, makaron! Bucatini z masłem i parmezanem, to jest pyszne! Szybkie danie, które smakuje każdemu miłośnikowi włoskich smaków. Polecam z całego serca także tym, którzy wciąż nie potrafią przekonać się do dań z makaronami.
Bucatini z masłem i parmezanem / 2 porcje
Składniki:
- makaron bucatini na 2 porcje
- 40 g masła
- kawałek parmezanu
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
- Bucatini to makaron podobny do spaghetti, jednak w środku ma dziurkę.
- Ugotowany makaron odcedzamy.
- Do makaronu dodajemy masło.
- Mieszamy.
- Makaron przekładamy na talerze.
- Każdą porcję podajemy ze świeżo startym parmezanem.
mniam mniam! narobiłaś mi smaka :)
OdpowiedzUsuń