2017/10/30

Bucatini z masłem i parmezanerm

Czy u Was pojawił się dzisiaj, tak jak w Katowicach, śnieg z deszczem? Temperatura spadła do kilku stopni powyżej zera, brr jak zimno! Jak się okazuje za kilka dni ma być kilkanaście stopni, dla urozmaicenia. 

Co dobrego pojawiło się dzisiaj u mnie na talerzu? Tak, makaron! Bucatini z masłem i parmezanem, to jest pyszne! Szybkie danie, które smakuje każdemu miłośnikowi włoskich smaków. Polecam z całego serca także tym, którzy wciąż nie potrafią przekonać się do dań z makaronami.





Bucatini z masłem i parmezanem / 2 porcje

Składniki:
  • makaron bucatini na 2 porcje
  • 40 g masła
  • kawałek parmezanu


Przygotowanie:
  • Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.
  • Bucatini to makaron podobny do spaghetti, jednak w środku ma dziurkę.
  • Ugotowany makaron odcedzamy.
  • Do makaronu dodajemy masło.
  • Mieszamy.
  • Makaron przekładamy na talerze.
  • Każdą porcję podajemy ze świeżo startym parmezanem.


1 komentarz: