Kasze, moja wielka miłość, mogę jeść bardzo często. Dzisiaj przedstawiam Wam pomysł na obiad, bardzo syty, ale bezmięsny.
Kasza gryczana ze szpinakiem, brokułami i ricottą
Składniki:
- 2 garście szpinaku baby
- 1/2 brokuła
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej, prażonej
- 2 łyżki ricotty
- oliwa
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Na oliwie obsmażamy czosnek pokrojony na plasterki, po chwili dodajemy brokuła podzielonego na małe różyczki. Podsmażamy, aż będą miękkie.
- Do czosnku z brokułami dodajemy szpinak, as gdy zmienjszy swą objętość wsypujemy kaszę, całość mieszamy, doprawiamy do smaku.
- Podajemy z ricottą na wierzchu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz